Коли дружина заробляє більше чоловіка

Коли дружина заробляє більше чоловіка

У інтернеті постійно мусирується тема жіночої меркантильності, безприданницях і утриманках. У реальності я бачу жінок, що заробляють нарівні з чоловіками або більше них.

"Один чоловік почне змагатися з дружиною і лізти вгору, інший прийме ситуацію і спокійно витрачатиме її гроші, третій впаде в невроз від відчуття власної непотрібності і зап'є, четвертий знайде коханку "побідніше", п'ятий зажадає піти з роботи. Але що ж тепер, жінкам не заробляти і відмовлятися від підвищення"?


Напевно, в глибоко на підкірці сидять такі думки, як "якщо ти справжній чоловік, значить — ти повинен заробляти більше мене" або "якби ти зміг мене забезпечувати, я була б тобі хорошою дружиною". Це "повинен заробляти" часто призводить до конфлікту.

Бачилася з подругами в кафе на вихідні. У розмові торкнулися такої теми, як впливу рівня доходу на стосунки в парі. Знайома висловила думку, що чим більше доходу дружини в сім'ї, тим гірше йдуть справи з чоловіком. Чоловік перестає почувати себе чоловіком. У усіх сенсах.

У інтернеті постійно мусирується тема жіночої меркантильності, безприданницях і утриманках. У реальності я бачу жінок, що заробляють нарівні з чоловіками або більше них. Цікаво спостерігати за стосунками подружжя при зростанні доходу у дружини. Стосунки міняються і не на користь сім'ї. З'являються думки в голові про рівний вклад в сімейний котел, але нерівних обов'язках по будинку. Тому домашні обов'язки дружина потихеньку розпочинає з себе скидати: вечері купуються готовими у відділах кулінарії, прибирання можна доручити професіоналам(тим більше це зараз порівняно недорого), в деяких сім'ях домашню роботу робить чоловік.

Дружина вже не настільки слухає слова чоловіка, в голосі можуть з'являтися командирські нотки. Вона почувати себе упевненіше з кожним стрибком зарплати і кроком в кар'єрних сходах. Її самовпевненість не може не відбиватися на зовнішньому вигляді. Очі горять, хода упевнена, одяг дорожчі, догляд за собою якісніший. Відповідно, вона починає притягати чоловіків сильніше, ніж в періоди безгрошів'я, з'являється флірт, прихильники, а значить і ростуть вимоги до чоловіка, що знаходиться поруч.

Чоловік ухиляється від виконання подружнього обов'язку, жінка почуває себе добувачем і батьком своєму чоловікові, а які можуть бути інтимні стосунки між мамою і сином? Жінка може почати дивитися на всі боки. Якщо з моральними принципами все традиційно, то фантазії залишаться лише фантазіями, якщо ні, то станеться адюльтер.

При появі дітей у цей момент, ситуація покращується: дружина знову заробляє мало, бо сидить в декреті, чоловік знову годувальник, що обов'язково добре позначається на його самооцінці. Коли дітей немає, все складається інакше. Я бачу одну таку сім'ю. Вони не знають про мій блог, але про всяк випадок імена я зміню.

Кристина виходила заміж за хлопця із заможної сім'ї з квартирою. Починала простим менеджером по закупівлях продовольчих товарів, а він організовував вечірки, просував глянсові журнали, а потім влаштувався трейдером у фінансову компанію. Через пару років після весілля Артем вирішив спробувати заробити великі гроші на торгівлі цінними паперами і просто перестав працювати. Торгував удома, виходило погано.

Ось вже два роки, як він не працює, тому що не хоче працювати на дядька, а на відкриття своєї справи немає засобів. Кристину підвищили до начальника департаменту великої торгової мережі РФ. Артем досі не працює, але не афішує це, прикриваючись "роботою вдома". Кристина періодично влаштовує скандали, тому що Артем розплачується її картою за усі свої онлайн-покупки, але кожного разу скандал закінчується тим, що "Абсолютно ніде працювати, Артем не може знайти себе. Він такий грамотний, суперечливий, йому важко буде зійтися із звичайним начальником". Дітей у них немає, але з боку Артем дитина Кристини. За чоловіка вона його не вважає, швидше за несмишленного дитину. Подруги не коментують ситуацію, але в глибині душі, ми, звичайно, засуджуємо Артема за бездіяльність і Кристину за потурання. Чужа сім'я, їх справа, самі розберуться.


Один чоловік почне змагатися з дружиною і лізти вгору, інший прийме ситуацію і спокійно витрачатиме її гроші, третій впаде в невроз від відчуття власної непотрібності і зап'є, четвертий знайде коханку "побідніше", п'ятий зажадає піти з роботи.