Nerde-bronse

Fire studenter fra NTNU fikk tredjeplass i verdens største teknologikonkurranse for studenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dette er ganske fantastisk, sier Jan-Kristian Markiewicz (25).

Sammen med Hans Olav Norheim (21), Jonas Follesø (22) og Gøran Hansen (24) har han utviklet den mobile løsningen «MediWatch». I går bragte oppfinnelsen dem, i konkurranse med 65 000 andre, til tredje plass i Imagine Cup, verdens største teknologikonkurranse for studenter. Det er Microsoft som arrangerer konkurransen, og i tillegg til 10 000 dollar, vinner guttene fra NTNU et to uker langt opphold i England i januar. Der vil de få hjelp og støtte av Microsoft og British Telecom til å videreutvikle ideen sin. Veldig enkelt forklart er det mobil løsning som kan avlese og analysere målinger fra medisinske sensorer.

-  Det som taler til vår fordel, er at den ikke krever noen ny teknologi, sier Markiewicz.

I går kveld, var han imidlertid mest opptatt av å feire tredjeplassen.

-  Nå er vi på et pool-party på et sinnsykt fancy hotell med deilig mat. Jeg sto akkurat og snakket med en japaner, en kineser og argentiner.

-  Her er det mange flinke folk som er interessert i nerdeting, slik som oss, sier Markiewicz, som i høst flytter til Redmond i USA, der han har fått jobb som programmerer i Microsoft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.